lørdag 1. august 2009

Grønne fingre?

Jeg av alle, ja tror jeg har de minst grønne fingrene i verden!!!Har fått to av mine stueplanter til å blomstre. Fredsliljen står nå der i en krok, og får slett ikke mye stell, men nå kom den med en vakker blomst.Og så var det denne orkideen min da. Har hatt mange sånne, og spart på bladene lenge, lenge. Har alltid klipt av med andre ledd, slik jeg har blitt fortalt at det skal gjøres. Men dette er første gang jeg får igjen blomst. Orkideer er så utrolig vakre synes jeg.5 kommentarer:

Anne Britt sa...

Har noen orkideer med grønne blader, jeg også --- håper de kommer igjen en gang. Har fått noen igjen før, men det er lenge siden. Enig med deg: de er vakre. Fredsliljene er villige. Jeg har en stående i en litt mørk krok. Det kommer blomst av og til. Det sies at den blomstrer når vi glemmer den litt.

Laila -Karin sa...

Hei
Orkideen er en taknemlig blomst å få til. Laden få vann to ganger i uken
Du lar det renne ca to liter igjennom , sakt gjødselvann en gang i blandt . De bør helst stå i gjennomskinnelige potter så røttene får lys. Brune stenger klippes helt ned. Det kommer nye. Men du må være tålmodig . Det går sirka ett halvt år mellom hver blomstring.
God helg til deg
Klem

Duften av erteblomster sa...

SÅ flink du er da :)
Du må da jammen meg ha grønne fingre for fredsliljen er jo nettopp kjent for å ikke være lett å få til!

Den pannekakesaken skal jeg teste ut, litt rart men helt sikkert godt :)

Tusen takk for koselige ord fra deg Anne Karin!

Ønsker deg en finfin helg,
klem Vibeke

Prinsesse Elin sa...

Jeg er plantemorder nr. 1 men en evig optimist. Her gir vi aldri opp selv om jeg burde hatt gjort det for lenge siden. Denne uka kom mannen hjem med en nydelig lilla hortensia. Ble kjempeglad men det spørs hvor lenge den lever...
Takk for en koselig kommentar på bloggen min. Blir kjempeglad for slike koselige kommentarer:)

Fru Luna sa...

Godt jobbet! Jeg har derimot IKKE grønne fingre, ha ha... Håper dere har sett litt mere til godværet i det siste :) Ha en flott lørdagskveld. Klem